För skolan

Pedagogiskt program

Minnenas arv pedagogiska program består av filmer, övningar och diskussionsunderlag. Lärare, pedagoger och andra inom skolan genomgår först en utbildning på två halvdagar och kan sedan utföra programmet direkt i klassrummet tillsammans med elever.
Under hösten 2016 och våren 2017 genomförs utbildningen i samarbeta med Malmö stad, Pedagogisk Inspiration. Sammanlagt finns möjlighet för 300 pedagoger i Malmö att gå utbildningen.
Du som är pedagog i Malmö anmäler dig via Pedagog Malmös kalendarium.

Utbildningsprogrammet för lärare är på två halvdagar, och programmet som sedan utförs för elever är upplagd för fyra undervisningstillfällen och behandlar:

1. Samtalsklimat
2. Stereotyper och fördomar
3. Antisemitism då och nu
4. Flykt

Målet med Minnenas arv är att motverka antisemitism och rasism och öka förståelsen för människor på flykt. Till er hjälp finns Minnenas arv pedagogiska program. Programmet hjälper er att lyfta och diskutera det som skedde under andra världskriget, men det möjliggör också till att belysa dagens situation när det gäller antisemitism och flykt.

_DSC6442

För lärare

Minnenas arv pedagogiska program är ett konkret verktyg för dig som lärare när du vill arbeta med frågor kring antisemitism och flykt.  Till din hjälp har du vägledning, filmer, övningar och diskussionsunderlag.
För att du ska undervisa utifrån denna metod vill vi att du/lärarna på din skola genomgår en utbildning under två halvdagar med tillhörande uppföljningstillfälle. Under utbildningsdagarna får du själv genomföra de övningar som du sedan kan använda dig av i klassrummet tillsammans med dina elever. Vi vill också att du testar övningarna på dina elever mellan undervisningstillfällena.

Vill du ha hjälp av Minnenas arvs pedagoger?

Vi erbjuder också möjligheten till skolbesök och arbete direkt med eleverna. Minnenas arvs pedagoger kommer då till din skola vid fyra tillfällen, med följande teman: 1. Samtalsklimat 2. Stereotyper och fördomar 3. Antisemitism då och nu 4. Flykt

Kontakta oss gärna för frågor kring utbildning av lärare, skolbesök och för  inloggning och lösenord.
Kontakt: Anneli Evers, 070 – 485 98 00
anneli.evers@xenofilia.se

inlogg_larare2inlogg_elev2